The Game of Thrones

The Game of Thrones heeft er aan bij gedragen dat Kroatië de laatste jaren populairder is geworden bij de toeristen.
Op verschillende plaatsen in het land zijn scenes opgenomen die in de serie voorbij komen.
Maar de meeste fans bezoeken voornamelijk de stad Dubrovnik omdat het in de tv show ook de hoofdstad is van alle rijken.

Maar niet alleen de steden in Kroatië zijn gebruikt voor de serie maar ook de natuur zie je goed terug.
Veel van de scenes op het platte land zijn opgenomen bij de bossen van de Krka watervallen.

In Split is er ook gefilmd en dat hebben ze voornamelijk in het Paleis van Diocletianus gedaan. Het paleis is prachtig en is sowieso de moeite waard om te bezichtigen ook als je de serie nog nooit hebt gezien.
In de kelders van dit paleis heeft Daenerys haar draken opgesloten en hier zijn dus verschillende scènes opgenomen.
De kelders zijn ook te bezichtigen en er zijn zelfs souvenier winkeltjes te vinden
.

Dat het oog van de makers destijds op op Dubrovnik viel, zorgt ervoor dat de regio van heel wat voordelen geniet. Alleen al de komst van de indrukwekkende productie zorgt voor werk bij duizenden locals: figuranten, ondersteunende crew en lokale ondernemingen. Ook het toerisme lijkt gouden zaken te doen. De kuststad was al de populairste toeristische bestemming van het land, maar Game of Thrones lijkt voor een extra boost te zorgen.
In Dubrovnik, maar ook op andere filmlocaties als Split en Sibenik, maakt het succes van Game of Thrones een duidelijk verschil. Toerisme is verantwoordelijk voor een zesde van alle productie in Kroatië en is dus van cruciaal belang. In 2014 is het buitenlandse toerisme zo'n zes procent gestegen, tot ongeveer 13 miljoen bezoekers.
Lees het gehele artikel op de pagina van DeMorgen.

Foto van HBO
E-mailen
Info
Instagram